The Great Stink 

Hugh McEwen, Catrina Stewart (Office S&M) and Omar Ghazal

One of the Drawings published earlier on in the year in the PEAR Archizine as part of ‘The Great Stink’ project.  

“As London grows and the weather changes, the city becomes denser, sweatier and even more jittery, residents stumble over each other, squeezed into progressively tighter boxes. No longer can we walk through the streets without being interjected by others crossing our path. We mumble under our breath, curse people when they are out of earshot, and walk on. Even the occasional stressors become part and parcel of monthly, if not daily, life - upgrade works at weekends, housing costs going through the roof and even floods; natural and manmade. We Londoners don’t stop - pushing through the sticky streets of the sprawling city landscape, we walk on.”

The Great Stink 

Hugh McEwen, Catrina Stewart (Office S&M) and Omar Ghazal

One of the Drawings published earlier on in the year in the PEAR Archizine as part of ‘The Great Stink’ project.  

“Those little, slippery, routine annoyances are the grist of the chattering classes. They superimpose London’s landscape of protected views, medieval plans and underground lines, providing a constant tension in the big smoke, a constant hum in the background, something to constantly push back against. Restlessness blankets our urban environment; this is the fused landscape that we come to populate, urban solids in a sprawling city of different shades of grey-brown.”

 

Jan Kattein Architects 

Jan Kattein Architects’ stunning winning entry for the Peabody Trust small projects panel competition.

"Life in the city is about carefully mediating between public space and private space, individual interests and the common good. Our proposal for Morpeth Road encourages a lively and bustling street scene that makes a positive contribution to the city. The terraced typology generates a well-overlooked street, but it also gives each unit a high degree of privacy. With courtyard gates, doors and windows lining the pavement we hope that children playing, neighbours talking across the garden wall and the comings and goings of local residents will help to generate a cohesive community in Morpeth Road. Cities are fluctuant entities. People’s needs and lifestyles change. The houses are designed with flexibility in mind. The living space accommodates various use patterns. The kitchen and dining room can easily be partitioned and the private courtyard garden provides opportunities for customisation and adaptation."

Illustrations by Anna Mill :-)

The Great Stink 

Hugh McEwen, Catrina Stewart (Office S&M) and Omar Ghazal

Some of the drawings published earlier on in the year in the PEAR Archizine as part of ‘The Great Stink’ project.  

"Londoners put up with anything; it is well known that they are able to overlook the city’s annoyances, turning everyday inconveniences into something just about bearable. They become anxious, worried and agitated, but still they shake their heads, and walk on. Almost as though they have become immune to these daily disturbances; the jostling queue on any public transport, financial and political mis-selling in every daily newspaper, even battling through the city’s standstill in drifts of snow. Urban residents are subject to mechanical, social and meteorological stressors by the city, but, in what appears to be a coping mechanism, they come to revel in these daily annoyances. Could the ability of city dwellers to blinker themselves make even extreme events bearable? Does it have any positive aftermath? Or will all this crap we have to put up with soon spill over.”

STORE Sassetta Summer School 2014
I’m very excited to be teaching with Harry Lawson and Beth Collar  this year on the two week STORE summer school. We will be travelling to the enchanting village of Sassetta, a medieval town perched on the edge of a cliff, in the middle of Tuscany.  
"The ambition for the Store course will be for the workshop to evolve into an annual local event. Each year the groups will construct small interventions within the village which will fit into STORE’s long-term strategy for an intercultural revitalisation tailored to the community.

This year, the school will be themed around Italian medieval mythology. Students will experience the village through a variety of different site visits, readings of local stories, studies of medieval crafts and through building experiments with locally sourced materials such as timber, marble, charcoal and clay.”

STORE Sassetta Summer School 2014

I’m very excited to be teaching with Harry Lawson and Beth Collar  this year on the two week STORE summer school. We will be travelling to the enchanting village of Sassetta, a medieval town perched on the edge of a cliff, in the middle of Tuscany.  

"The ambition for the Store course will be for the workshop to evolve into an annual local event. Each year the groups will construct small interventions within the village which will fit into STORE’s long-term strategy for an intercultural revitalisation tailored to the community.

This year, the school will be themed around Italian medieval mythology. Students will experience the village through a variety of different site visits, readings of local stories, studies of medieval crafts and through building experiments with locally sourced materials such as timber, marble, charcoal and clay.”

gabrielnrw

gabrielnrw:

THE SHUTTERS is our cinema and lecture space at STORE, which opened back in October. We made the director’s chair-style seating out of calico stretched across timber frames, which are in turn threaded onto a reclaimed scaffold frame. The material flexes and stretches across the row as more guests arrive, which we feel lends an unexpected intimacy to this former loading bay.

Find us at 32-33 Alfred Place, and keep an eye out on our Facebook page for upcoming events and screenings, including this Friday’s launch event.

STORE COMPETITION!
The Bloomsbury Association, in partnership with Wainbridge Ltd, New London Architecture and STORE, is pleased to introduce the inaugural Bloomsbury Association Prize. 
The Bloomsbury Association Prize is an annual design competition which invites entrants to challenge and re-imagine the nature and use of one of Bloomsbury’s celebrated buildings or spaces. This year The Bloomsbury Association Prize invites visionary proposals which re-imagine the iconic Eisenhower Centre, a former deep-level shelter on Chenies Street.
Twenty chosen finalists will have their work exhibited at The Store Gallery. The winning entry, as chosen by our panel of judges, will receive a prize of £1,000, with a £250 prize for the the runner up. 
The competition will be judged by the very distinguished Peter Murray, Ned Scott, Colin Davis, Stephen Heath, Jonathan Hardie.

STORE COMPETITION!

The Bloomsbury Association, in partnership with Wainbridge Ltd, New London Architecture and STORE, is pleased to introduce the inaugural Bloomsbury Association Prize. 

The Bloomsbury Association Prize is an annual design competition which invites entrants to challenge and re-imagine the nature and use of one of Bloomsbury’s celebrated buildings or spaces. This year The Bloomsbury Association Prize invites visionary proposals which re-imagine the iconic Eisenhower Centre, a former deep-level shelter on Chenies Street.

Twenty chosen finalists will have their work exhibited at The Store Gallery. The winning entry, as chosen by our panel of judges, will receive a prize of £1,000, with a £250 prize for the the runner up. 

The competition will be judged by the very distinguished Peter Murray, Ned Scott, Colin Davis, Stephen Heath, Jonathan Hardie.